ONLINE AFSPRAAK

Boek nu uw afspraak en ontvang 5% korting.

MAAK AFSPRAAK

SERVICE OVERZICHT

Zoals bij veel andere componenten in uw voertuig, heeft uw auto mogelijk een update nodig van uw airconditioning. Dit betekent niet dat u aircosysteem niet goed presteert, maar mogelijk beter kan presteren.

Hoe werkt airconditioning?

Misschien heeft u geen tijd of besteed u weinig aandacht aan hoe het aircosysteem van een auto werkt. Het is echter essentieel om de basisprincipes te kennen van hoe de airconditioning van uw auto werkt, omdat dit u een betere kans geeft om vroege aanwijzingen voor reparatie te identificeren.

Vijf hoofdcomponenten vormen de airconditioning van uw auto. Dit zijn de condensor, compressor, expansieklep, ontvanger en een verdamper. In wezen is de condensor verantwoordelijk voor het veranderen van damp onder hoge druk (koelmiddel) en omzetten in vloeistof.

De compressor is misschien wel het middelpunt van het aircosysteem van elke auto. De compressor is verantwoordelijk voor het pompen van het koelmiddel onder hoge druk in de condensor. Het expansieventiel heeft de functie om koelvloeistof onder druk te ontvangen die afkomstig is van de ontvanger/droger van de unit. Hierdoor kan het vloeibare koelmiddel uitzetten en in koude damp veranderen door er druk uit te laten.

De ontvanger laat een constante stroom van het vloeibare koelmiddel toe door eventueel vocht uit het koelmiddel te verwijderen terwijl het door de unit stroomt. Tenslotte, anders dan de condensor, is de verdamper verantwoordelijk voor het omzetten van het vloeibare koelmiddel in gas.

Hoewel dit een zeer vereenvoudigde blik is op elk van de hoofdcomponenten van een airconditioning, illustreert het de vele bewegende delen en de wetenschap erachter.

PRIJZEN

Neem contact op met ons Voor de prijs

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

Rijden onder de verzengende hete zon  zonder airconditioning kan irriterend en stressvol zijn. Riskeer niet de kans op een verontrustende dag vanwege een slecht werkende airco. Laat onze gecertificeerde monteurs de airco herstellen. Al meer dan 15 jaar bedienen wij duizenden autobezitters. Onze kennis, vaardigheid en service onderscheiden ons van onze concurrenten.

 • We maken autoreparatie gemakkelijker voor u
 • We zijn een vriendelijke en professionele groep mensen
 • We verzorgen een breed scala aan autoservices
 • Dezelfde dag service voor veel reparaties en onderhoud
 • We krijgen de klus geklaard – de eerste keer

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Hoe merk je als je airco slecht werkt?

  1. Verlies van koelvermogen
  2. AC-koppeling schakelt niet in
  3. Zichtbare tekenen van koelmiddellekkage

© Copyright FLPC 2020