Tikkend Geluid Onder Motorkap
  • 1523
  • 0

Tikkend Geluid Onder Motorkap

Het geluid van moderne auto’s kan inspirerend zijn. Wat u niet wilt horen, zijn de abnormale en vervelende waarschuwingsgeluiden die u kunnen laten weten dat het allemaal niet goed gaat onder de motorkap.

Veel auto-problemen kunnen de geluiden die uw auto maakt, veranderen. Een slechte uitlijning kan bijvoorbeeld piepen veroorzaken bij het nemen van een bocht. Bepaalde voertuiggeluiden wijzen er echter op dat er onmiddellijk onderhoud nodig is. In deze blog zetten we enkele veelvoorkomende waarschuwingsgeluiden op een rij die u vertellen uw auto zo snel mogelijk naar een gerenommeerd servicecentrum te brengen.

PIEPENDE MOTOR

Het piepen van de motor kan bijna klinken alsof er een vogel onder uw motorkap vastzit. De piepgeluiden zullen waarschijnlijk met tussenpozen optreden en kunnen van frequentie veranderen, afhankelijk van het type rit dat u aan het doen bent. Het geluid komt meestal voor wanneer een distributieriem of kronkelige riem in de motor losraakt of beschadigd raakt. Sommige riemen kunnen worden aangespannen, terwijl andere moeten worden vervangen. Als ze niet worden aangepakt, kunnen losse riemen permanente motorschade veroorzaken. Overmatige slijtage van de riem kan er zelfs voor zorgen dat een riem tijdens het rijden breekt.

TIKKEND GELUID
Sommige motorgeluiden klinken alsof ze afkomstig zijn van de motorkap zelf in plaats van wat eronder ligt. U kunt geklop of gebons horen dat klinkt alsof iemand de tijd bijhoudt door op uw motorkap te tikken. Tikken die in een ritme gebeuren, kan een probleem met de zuigers of drijfstangen in uw motor signaleren. Het is van vitaal belang om de bron van het geluid snel te vinden om kostbare reparaties of schade aan de motor veroorzaakt door de aangetaste zuigers of stangen te voorkomen.

© Copyright FLPC 2020