Welke onderdelen moeten met welke tussenpozen worden vervangen?
  • 1794
  • 0

Welke onderdelen moeten met welke tussenpozen worden vervangen?

Een groot deel van het ervoor zorgen dat uw voertuig sterk blijft, is ervoor te zorgen dat het up-to-date is met zijn onderhoudsbehoeften. Veel vormen van onderhoud vereisen het vervangen van versleten onderdelen. Door deze onderdelen te vervangen, behoudt uw auto zijn maximale vermogen en brandstofefficiëntie. Wees niet verbaasd als u de garage bezoekt, u erachter komt dat een van de volgende onderdelen moet worden vervangen.

Accu
Net als de batterijen in de afstandsbediening van uw tv, moet de auto-accu ooit worden vervangen. De meeste autoaccu’s gaan tussen de twee en vijf jaar mee, afhankelijk van het type dat in uw auto of vrachtwagen is geïnstalleerd.

Brandstoffilter
Het brandstoffilter is belast met het verwijderen van onzuiverheden in de benzine die schade zouden kunnen veroorzaken als deze in de motor terecht zouden komen. Een verstopt brandstoffilter zal resulteren in een lage of geen gasstroom naar de motor, wat kan resulteren in moeilijk starten, niet starten of afslaan.

Luchtfilter
Het luchtfilter heeft een vergelijkbare functie voor de lucht, aangezien het ervoor moet zorgen dat er geen vuil of stof in de motor komt via inkomende lucht. Voor een goede verbranding is lucht nodig om met de brandstof te worden gemengd, maar verontreinigingen kunnen leiden tot onjuiste detonatie.

Bougies
De bougies krijgen een elektrische lading die vervolgens een vonk veroorzaakt, die het mengsel van lucht en brandstof doet ontbranden. Als de bougies vuil of gecorrodeerd raken, kan dit resulteren in een niet goed draaiende motor. Bougies gaan vaak 20.000 tot 30.000 mijl mee.

Dynamo
De dynamo produceert de elektriciteit die nodig is om de lichten en andere componenten van uw voertuig te laten werken terwijl de motor aanstaat. Extra geproduceerde elektriciteit wordt in de accu opgeslagen om ervoor te zorgen dat het voertuig kan starten. Een defecte dynamo veroorzaakt problemen met elektrische accessoires.

Startmotor
De startmotor is wat de motor laat draaien. Als de starter het begeeft, hoor je vaak een luide klik of een reeks klikken als je de sleutel omdraait. Het geluid dat u hoort, is dat de startmotor werkt, maar niet draait.

Als uw auto u problemen geeft, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging van onderdelen. Een deskundige autoreparatiewerkplaats voert diagnoses en services uit om u weer op weg te helpen!

LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright FLPC 2020