Veiligheidstips Tijdens Het Rijden in de Zomer
  • 1049
  • 0

Veiligheidstips Tijdens Het Rijden in de Zomer

In de zomer stijgen de temperaturen weer. Dat merk je vooral als je na een lange dag de auto open maakt en een warme klap in je gezicht krijgt. Met deze tips houd jij je auto voortaan koel en leer je veilig omgaan met een warme auto!

Hoe koud mag de airco?
Bij warme temperaturen mag het verschil tussen de binnen- en de buitenlucht niet meer als 10 graden zijn. Over het algemeen ligt de ideale airco temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Wanneer het verschil tussen binnen en buiten te groot is kan dit effect hebben op de bloedsomloop. Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen er zelfs van flauwvallen.

Tip 1: Parkeer met de achterkant naar de zon toe
Je auto in de schaduw zetten is natuurlijk helemaal ideaal met dit weer, maar als er even geen schaduwplekje in de buurt is kun je wat met deze tip. Als je de auto met de achterkant naar de zon parkeert zal deze minder snel verhitten dan wanneer de voorkant richting de zon staat. Het dashboard vlak achter de voorruit kan namelijk heel snel heel warm worden en zal ervoor zorgen dat de hele auto flink opwarmt.

Tip 2: Gebruik een zonnescherm
Het ziet er misschien niet super modieus uit, maar zo’n zilveren zonnescherm achter de voorruit is nog steeds wel ontzettend effectief. De zilveren kleur zorgt er namelijk voor dat het zonlicht reflecteert. Op die manier houdt een zilveren zonnescherm veel warmte buiten de auto.

Tip 3: Achterruiten oplaten om sneller te koelen
Wanneer je echt een oververhitte auto aantreft op de parkeerplaats zal de airco je niet meteen kunnen helpen. Eerst je de wind even zijn werk moeten laten doen. Zet alle ramen en deuren even open om de ergste warmte te laten ontsnappen. Ga dan rijden met de achterruiten open. De rijwind zal dan de hitte uit de auto wegzuigen.

Tip 4: Laat de airco eerst koelen met interne circulatie
Zet in het begin van je autorit de interne circulatie van de airco aan. Het zal de airco minder energie kosten om de lucht van binnen steeds iets koeler te maken, in plaats van de 30 graden van buiten steeds 10 graden naar beneden te krijgen. Als de auto koel is en de airco staat een tijdje aan kun je weer lucht van buiten gebruiken voor de airco.

LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

© Copyright FLPC 2020